Spint bestrijden met spiritus en groene zeep

 • Abonneren
 • Aandeel

Geen vlierthee Thee van vlierbladeren is af te raden omdat het snel gaat ruiken. Spiritus wordt overigens ook gewoon gebruikt bij het lappen van de ramen en voor spiritus-branders. Zoek in de tuin naar lieveheersbeestjes en zet ze op de plant of struik met bladluizen.

Aangetaste delen in de gft-bak Als het niet te koud is, kun je aangetaste planten enkele weken buiten zetten op een beschutte en schaduwrijke plaats: veel plaaginsecten kunnen slecht tegen koelte en vocht. De virusoverdracht die veroorzaakt wordt door de bladluis geeft de meeste schade aan planten. Soni-mite Roofmijten in kweekzakjes Preventief tegen spint Geef spint geen kans door preventief te werken Ideaal voor 15m² of 15 planten Voor behandeling tegen: spint, roestmijten en galmijten Bekijk product.

Onder andere paardenkastanje , Japanse esdoorn , wilde lijsterbes en lathyrus staan bekend als gevoelige planten. Bestrijden is aangeraden, want dit diertje plant zich vaak heel snel voort. Abonneren op. Flint, University of California Davis, July

Spint nestelt zich graag in een: Woning te koop utrecht zuilen Bananenplant Buxes Hortensia Palm Olijfboom Fruitboom Bestrijden Zoals gesteld is de bestrijding van spint niet erg gemakkelijk. Schadelijkheid Spint is een hardnekkige plaag voor de kamerplant.

Zelf heb ik dit nog nooit toegepast, spint bestrijden met spiritus en groene zeep, maar kan me voorstellen dat dit wel degelijk effectief is omdat er net als bij zeepwater-spiritus ook een alcohol-achtige stof en zeep aan te pas komen. Je ziet enkel stuks snel over het hoofd! Geen je planten dus voldoende water en eventueel ondersteunende voeding.

 • Spint is erg klein, tussen 0,3 en 0,5 millimeter. Luizensticks met de gifstof  dimethoaat   kun je in de grond steken tegen bladluis op kamerplanten niet bij chrysanten, die kunnen er niet tegen.
 • Deze zijn ook in het tuincentrum te koop. De lieveheersbeestjes die op je planten zitten zijn ook druk bezig met het eten van luizen en spint.

Ga snel naar

Wat ook goed werkt is het aloude huismiddeltje zeepwater-spiritus. Vervang de plant Vaak zijn de plaaginsecten een teken dat je plant verzwakt is of niet op de goede plaats staat. Bladluizen zoeken het groeipunt van een plant op, zoals de top van een jonge stengel. Daken , Dieren , Duurzaam wonen , Interieur , Lifestyle. Onze website gebruikt de Google AdWords Remarketing service om te adverteren op websites van derden inclusief Google gericht op gebruikers die onze website eerder hebben bezocht.

Hoewel chemische middelen vaak erg effectief zijn in de strijd tegen spint, is dosering belangrijk.

 • Per ongeluk door de wind?
 • Tremblay et al. Deze eet naast bladluizen bovendien ook mijten, larven en eieren van insecten, kleine rupsjes en andere parasieten.

Ze komen bovendien ook nog eens voor op de onderkant van de plant. Is spiritus met afwasmiddel schadelijk voor de jonge boomblaadjes en de de kleur ervan. In het voorjaar worden er ook luizen geboren met vleugels.

De spintinvasie was zo erg, krioelde de knoflookknollen van de spint, insecten? Wanneer je een passie hebt voor planten en tuini.

Wat is een bladluis?

In de handel is gif te krijgen wa…. Je verstuift een dun laagje op de bladeren. Welke regenton moet ik hebben?

Wat voor planten was je aan het kweken. Zoeken naar:. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. Toch zie je snel drake and josh mindys parents je last hebt van spint!

Die zijn te herkennen aan een toelatingsnummer van het Ctgb, spint bestrijden met spiritus en groene zeep. Spint voorkomen Zorg voor een hoge luchtvochtigheid en zorg dat de ruimte waar de plant staat niet te warm en droog is.

Spintmijt in je (kamer)plant

Wanneer je hete brandnetelthee voor eigen consumptie maakt, gebruik je alleen de toppen. Die drukspuiten kun je overigens gewoon bij een tuincentrum of bouwmarkt kopen en kosten misschien 2 of 3 tientjes. In het geval van een kruidentuin of moestuin is dat niet de bedoeling. Een andere mogelijke oorzaak is oude potgrond.

Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis. Ervaring Heb je de ook geprobeerd om spint te bestrijden. Inline Feedbacks. Een andere natuurlijke vijand is de oorwurm. Het werkt simpel, je legt simpelweg een teentje knoflook naast de plant.

Hij weet jou precies te vertellen welke roofmijt het beste is voor jouw planten. Locatie op de plant?

Categorieën Ziektes en Plagen

Reactie infoteur , Hallo Rik, Bedankt voor je tip! Engerlingen bestrijden met aaltjes Engerlingen wil je liever niet in jouw tuin hebben.

Alle reacties Antwoorden op mijn eigen reactie s. Meng 20 gram spiritus en 20 gram groene zeep of dreft met een liter water.

Doe je dat toch dan wordt de plant oneetbaar! Sluiten Privacy Overview This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Palmmijten en bonenmijten.

 • Laurence 19.01.2021 04:21

  Abonneren op. Lieveheersbeestjes zijn niet alleen dol op bladluizen.

 • Ans 17.01.2021 07:22

  Maar ook de plant regelmatig sproeien met water helpt, omdat spint beter gedijt bij een droge lucht.

 • Aygül 15.01.2021 08:24

  Ze zitten in groepjes op de bovenkant van het blad, waar je ze herkent aan hun langwerpige vorm en strepen.