Groene zeep en spiritus tegen rupsen

 • Abonneren
 • Aandeel

Een andere optie is om de val leeg te schudden in bijvoorbeeld een doorschijnende plastic zak. Polak, Nederlands Tijdschrift voor de Geneeskunde En begrijpelijk, want we willen allemaal tegen een gezonde, groene, volle buxus aankijken, de hele zomer lang.

Let wel, enkel voor de toepassingen waarvoor de erkenning is aangevraagd. Over het gebruik van citroensap vinden we niets terug, wat betekent dat het uit voorzorg beter niet gebruikt wordt als beheersingsmiddel in de tuin. Mijten  Mijten laten doffe bladeren achter, soms met spinseldraden aan de onderkant. Wil je de buxusmot op een wat milieuvriendelijkere manier bestrijden dan bovenstaande manier?

Abonneren op. Werkt prima bij rupsen. Naast lieveheersbeestjes zijn sluipwespen en hun larven de natuurlijke vijand van de bladluis.

Kijk diep in groene zeep en spiritus tegen rupsen plant bij de onderste stammen en pols bij buren met een buxus of zij al problemen hebben. Klinkt het herkenbaar. Een goede manier om de ontwikkeling van de rupsen in je buxus tegen te gaan is een zogenaamde Buxatrap. Dinsdag 1 Augustus om Daarna kunt u de rupsen bij elkaar vegen en verwijderen. Zeepwater van de wasmachine is af te raden en bovendien niet toegestaan als beheersingsmiddeltenzij je met bruine of groene zeep de was doet.

Net als met een biologisch bestrijdingsmiddel is het met dit huismiddel ook van belang om de planten van alle kanten te bespuiten en de behandeling meerdere malen te herhalen.

U bent hier

Maak je tuin aantrekkelijk voor de natuurlijke vijanden van plagen, zoals lieveheersbeestjes , egels en vogels. Zo lijkt het gebruik van spiritus, azijn, groene zeep of andere afwasmiddelen tot onze wapens in de strijd te horen.

Citroensap Over het gebruik van citroensap vinden we niets terug, wat betekent dat het uit voorzorg beter niet gebruikt wordt als beheersingsmiddel in de tuin. Ik ga dat eens opzoeken op internet wat voor soort dat is. Wij behandelen uw buxusplanten en buxushagen met ons effectieve buxusrups bestrijdingsmiddel. Sinds is de buxusmot ook in Nederland te vinden, en richt de mot veel schade aan in onze tuinen door buxusplanten volledig kaal te vreten.

Let op: preparaten met Btk zijn in België en Nederland niet vrij te koop.

 • Ineens is er een invasie die je planten te lijf gaat. Als je ze in de gft-container gooit, kunnen de rupsen weer ontsnappen en zodoende nog meer schade aanrichten.
 • Lees meer over ons bestrijdingsmiddel   Onze buxusrups bestrijdingsservice Wij behandelen uw buxusplanten en buxushagen met ons effectieve buxusrups bestrijdingsmiddel. In het voorjaar worden ze vanaf eind april of begin mei weer actief en voeden de rupsen zich met de bladeren van de buxus totdat ze verpoppen.

Het is echter alleen actief als de bladluis rechtstreeks in contact komt met de vloeistof. In het voorjaar worden ze vanaf eind april of begin mei weer actief en voeden de rupsen zich met de bladeren van de buxus totdat ze verpoppen. Het gebruik van azijn zorgt voor een zuurdere grond, zodat ze weer kunnen bijtrekken als de rupsen weg zijn.

De verkoop en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is geregeld door zowel Belgische als Europese wetgeving. Ook las ik de tip om de planten te ondersteunen met wat extra mest, want niet ideaal is voor groene zeep en spiritus tegen rupsen buxus.

Navigatiemenu

U kunt de buxusmot ook bestrijden door gebruik te maken van een biologisch bestrijdingsmiddel. Afwasmiddel en vloeibare handzeep zijn doorgaans chemisch gezien geen zeep en dus niet noodzakelijkerwijs geschikt voor gebruik als insecticide.

Wanneer de schade aan uw buxushaag zo groot is dat deze niet meer zal herstellen kunt u er voor kiezen om een alternatief voor de buxus te planten, zodat u later niet weer last zult krijgen van de buxusrups en buxusmot. Je bent meestal te laat als je dode blaadjes, kale takjes en bladskeletten met spinsel ziet.

Ik heb geen buxus in de tuin, maar in de ruime omgeving in het bos staan veel struiken. Dat klonk voor mij als rupsen doodmaken. Hieruit komen groene buxusrupsen van 2 tot 4 cm lang. De rupsen van de buxusmot eten buxusstruiken kaal voor ze ontpoppen.

Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item.

Tips tegen vraatinsecten

Alhoewel het geen erkend middel is en dus eigenlijk niet toegelaten is voor gebruik als bestrijdingsmiddel, wordt een zeepoplossing soms toegepast tegen bladluizen en dopluizen curatief, niet preventief. Bladluis bestrijden op planten De mot is afkomstig uit Azië en veroorzaakt in Nederland steeds meer schade. Veel Nederlanders zien hun prachtige buxushagen binnen enkele weken veranderen in kale skeletten.

 • Goed dat er steeds meer mensen komen die van de natuur houden.
 • Zeep als bestrijdingsmiddel wordt beschouwd als milieuvriendelijk en kan worden gebruikt in de biologische landbouw.
 • Ps , de koolwitjesrupsen vreten hier ieder jaar mijn verbascumblaren op en ja ook die mogen blijven leven want die herstelt toch het jaar nadien.
 • Ik denk dat ik reageerde op de zin 'rupsen naar de eeuwige jachtvelden helpen'.

Home Buxusmot bestrijden? Taxuskevers schuilen aan de onderkant van planken. Dit poeder zorgt ervoor dat bladeren droogblijven waardoor larven minder kans krijgen. Zonnige tuingroeten. Nieuwste Oudste Meeste stemmen. In de maanden juni en juli is de eerste generatie buxusmotten aanwezig, welke groene zeep en spiritus tegen rupsen leggen en zorgen voor de eerste generatie rupsen eind juli en augustus.

Luizen staan op het menu van lieveheersbeestjes en gaasvliegen.

Dit zijn veel voorkomende vraatbeestjes:

Snap ik! Dit poeder zorgt ervoor dat bladeren droogblijven waardoor larven minder kans krijgen. De eerste nacht vang je gemakkelijk 20 tot 30 motten mannetjes per val!!!!

DierenLifestyle, de efficintie is onbekend. Dan kunt u er voor kiezen om de buxusmot te bestrijden met spiritus of azijn. Ik koester zelfs de schattige franse wespen die proces verbaal opvragen boete onze zonnepanelen wonen omdat die soort niet agressief is zelfs al ben ik twee weken geleden door mijn eigen schuld toch gestoken.

 • Talha 06.03.2021 05:33

  Fijn om te horen dat je er ook rupsen mee naar de eeuwige buxus-jachtvelden kan helpen. Blauw licht Buxusmotten zijn nachtvlinders die net zoals alle andere motten aangetrokken worden door licht.

 • Ad 27.02.2021 12:44

  Bij mij zijn 3 grote struiken voor de helft aangetast en nog wel te redden. Het zou kunnen zijn dat de zeepoplossing het oppervlak van de buxusbladeren iets minder aangenaam zou maken voor de rupsen van de buxusmot, maar het is niet bewezen dat dit een efficiënt preventief middel is.