Hoe los je een rubiks kubus op 3x3 voor beginners

  • Abonneren
  • Aandeel

Hieronder zie je een afbeelding met drie situaties die je op de kubus kan hebben. Het kan zijn dat je weer een vis vorm krijgt. Van deze vorm gaan we naar een 3 op een rij en van daar naar de vis vorm of het kruis.

Gebruik deze algoritme als je de voorkant niet naar boven kan draaien omdat de edge dan verkeerd gedraaid zou zijn. Stap 1 - De drie soorten blokjes in de kubus Voor dat je begint met het oplossen van de Rubik's kubus is het belangrijk dat je weet dat er drie verschillende blokjes zitten in de kubus en dat je weet wat hoe deze blokjes bewegen. Door te weten hoe je dit moet lezen kan je snel bewegingen die je vindt in tutorials na doen of volgen.

Bovenste kruis 5. De oranje kant is nu aan de rechterkant van de kubus. Handige links ». Kubus door elkaar gooien Manieren om de kubus door elkaar te gooien: Kies een kleur op het palet en plak het op het oppervlak van de puzzel of klik meer dan een keer op het geselecteerde veld om de kleur te veranderen.

Deze beweging heet Sune en is ook erg bekend. Je draait alleen de hele kubus als dat pippi langkous annika en tommy aangegeven in de aanwijzingen die je volgt. Het is een manier om op een snelle wijze de handelingen te noteren die je nodig hebt om een bepaalde beweging te maken. Draai dan het vlak waar je tegenaan kijkt 1 keer met de klok mee.

Breng de corner onder de plek waar het hoort te zitten voor deze algoritme in de rechteronderhoek van de bovenkant en herhaal de algoritme hierboven totdat de witte corner goed gedraaid op zijn plek zit.

Plaats het blokje recht onder de plek waar hij moet komen met de witte kant naar jou toe gericht zoals het plaatje hieronder. De corners goed draaien In de laatste stap zit elk stukje op de juiste plek, maar zitten de gele corners verkeerd gedraaid.

Oplossen van de eerste laag

Je draait alleen de hele kubus als dat wordt aangegeven in de aanwijzingen die je volgt. De staart van de vis is dus rechtsboven. Als het witte vlakje rechtsonder is doe je de volgende bewegingen.

Hieronder zie je een afbeelding met drie situaties die je op de kubus kan hebben. Elke kleur moet precies 9 maal worden toegevoegd Elke rand moet een keer worden toegevoegd Een rand moet worden omgedraaid Elke hoek moet een keer worden toegevoegd Een hoek moet worden verdraaid Twee hoeken of randen moeten worden verwisseld rotaties Ongeldig door elkaar gegooid Kon de oplossing niet vinden Beginoriëntatie aanpassen Ongebruikelijk kleurenschema Klik hier voor de laag-voor-laag-oplossing Gelieve de door elkaar gegooide kubus in te stellen voordat je op de knop Oplossen drukt Sluit het scherm en controleer je kubus!

Dan kan je het vanuit elke kleur oplossen. Hier ga je voor het eerst werken met een algoritme om de positie van de witte hoekjes goed te zetten.

Natuurlijk kan je ook met elke andere kleur beginnen, maar voor een gids is het het makkelijkst om wit als referentie te gebruiken. Doe dan de volgende serie slagen totdat je 3 gele vlakken op een rij hebt of het kruis of de vis. Overzicht Ontdek Notatie Stappen 1. Met de klok mee en tegen de klok in. Randen en hoeken Naast het middelste blokje bestaat de kubus uit 8 corners met drie stickers en 12 edges met twee stickers.

Ontdek de Rubik's Kubus

Edges van de laatste laag 6. Het witte tussenstuk is nu naast het witte middenstuk. Voordat je begint Bekijk de weergave die je het leukst vindt met de kleine tabbladen boven de kubus of klik op Hulp voor meer assistentie. Het witte vlak is dan aan de kant van het rode middenstuk.

Niet-noodzakelijk Niet-noodzakelijk. Als je nog geen koplampen of opgeloste kant had, dan doe je deze reeks slagen nogmaals totdat de hoeken goed staan. De beginnersmethode is de meest eenvoudige manier voor het oplossen van de Rubiks kubus.

Bekijk resultaten. Speel met je kubus en word ermee vertrouwd. D : onderste laag rechtsom draaien.

Reader Interactions

Je moet een korte algoritme leren en deze herhalen totdat het stukje goed zit. Begin met het vasthouden van de kubus zodat er een verkeerd gedraaide gele corner in de germarkeerde rechteronderhoek van de bovenkant zie afbeelding zit.

Probeer het witte vlak aan de bovenkant te houden.

Het is nu de bedoeling om de gele hoekjes op te lossen. De volgende afbeeldingen leggen dat goed uit:. Vind ik leuk: Like Laden Gefeliciteerd, je hebt je Rubik's Kubus opgelost.

We moeten twee algoritmes leren die symmetrisch aan elkaar zijn. Er zijn 2 verschillende problemen die je moet oplossen maar zoals je ziet verschilt het maar op 2 draaien omdat je 2 kanten op kan oplossen. Hieronder zie je een afbeelding met drie situaties die je op de kubus kan hebben. Deel dit met je vrienden.

Kubus door elkaar gooien

Dat algoritme moeten we misschien een aantal keer herhalen voordat het hele vlak geel is. Als de kubus er uit ziet als de afbeelding hieronder mag je naar de volgende en laatste!

Footer Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Begrijp je bovenstaande?

Als een blokje verkeerd om in de middelste laag zit, maar we zijn op zoek naar de 2 vlakken aan de achterkant boven en gedichten bedankkaartjes na overlijden boven.

Deel dit met je vrienden. Er mogen ook andere gele vlakken zijn, kun je hem eruit halen door dezelfde twee algoritmes uit te voeren.

  • Delana 06.03.2021 21:25

    Zoek in de bovenste laag naar de randblokjes die eigenlijk in de middelste laag horen en plaats deze bovenin aan de voorzijde die je wilt oplossen.